Avinžirniai blynai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ar kada ragavote blynelių su indiškais miltais? Siūlome išbandyti!

Ingredientai

  • Avinžirnių miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 3 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė Pagal skonį
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Mielės 5 g
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenėlyje su puse šaukšto cukraus ištrinti mieles ir sumaišyti jas su pašildytu (iki 36-40⁰C) pienu. Sumaišyti kvietinius bei avižinius miltus ir suberti juos į dubenėlį su mielėmis. Gerai išsukti ir leisti tešlai pakilti: uždengus drobele, palaikyti šiltai.
  2. Į pakilusią tešlą sudėti su likusiu cukrumi ir druska ištrintus trynius, ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinio baltymus, grietinėlę ir atsargiai apvartant, juos įmaišyti į tešlą. Uždengtą drobele tešlą palikti dar kiek pakilti.
  3. Įkaitintoje su riebalais keptuvėje kepti nedidelius blynelius, apvartant juos iš abiejų pusių. Pateiti karštus, su uogiene.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!