Avižiniai blynai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Avižų dribsniai 2 šaukštas (-ai)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Varškė 1 šaukštas (-ai)
- Natūralus jogurtas 1 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Rudasis cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Vanduo 350 ml
- Kiaušiniai 1 vnt
Eiga
- Avižinius dribsnius užpilti karštu vandeniu ir palikti pastovėti 5-10 minučių. Vandenį nukošti.
- Išbrinkusius avižinius dribsnius sutrinti ir išmaišyti su miltais, varške, jogurtu, citrinos žievele, sultimis, cukrumi, kepimo milteliais, druska ir kiaušiniu.
- Įkaitinti aliejų keptuvėje ir kepti blynus, kol abi pusės pagels.
- Skanu su jogurtu arba uogiene.