Avietinis tortas su braškėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Avietinis tortas su braškėmis
Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 6 šaukštas (-ai)
- Sviestas 150 g
- Kefyras 100 ml
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kepamieji milteliai 30 g
- Grietinėlė 350 g
- Maskarponė 450 g
- Avietės 200 g
- Braškės 200 g
- Želė 1 pakuotė (-ės)
Eiga
- Biskvitas:3 kiaušiniai, 6 v. š. cukraus, 150 g sviesto, 100 ml kefyro, 2 st. miltų. 30 g (1 pak.) kepimo miltelių. Pirmiausiai kepamas biskvitas. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi. Po to įdėti minkštą sviestą, įpilti kefyrą ir, nuolat plakant, dalimis suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepimo formą su nuimamais kraštais sutepti sviestu, pabarstyti miltais arba tiesiog iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą ir kepti 180 C įkaitintoje temperatūroje. Iškepusi ir atvėsusį biskvitą apipjauti aplink (maždaug po 1,5 cm), t. y. iš 25 cm biskvito padaryti 22 cm. Biskvitą taip pat padalinti į tris "blynus".
- Kremas: 350 g grietinėlės, 250 g rikotos arba maskarponės sūrio, 4 v. š. cukraus. Paruošti kremą - grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžios masės. Tuomet įdėti rikotos arba maskarponės sūrį ir išmaišyti.
- Pertepimas: 200 g aviečių (gali būti šaldytos), 2 v. š. cukraus. Pertepimui avietes sutrinti su cukrumi.
- Ant kepimo formos dugno uždėti vieną biskvito "blyną", kurį sutepti aviečių mase. Tuomet uždėti kremo. Ant viršaus dėti biskvito "blyną", pertepti avietėmis ir vėl uždėti kremo. Uždengti likusiu biskvitu, pertepti aviečių mase. Sulyginti torto kraštus ir pastatyti trumpam į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.
- Paruošti želė. Braškių želė pakelio turinį užpilti 300 ml verdančio vandens, gerai išmaišyti. Želė atvėsinti. Braškes perpjauti per pusę.
- Iš šaldytuvo išimti tortą, uždėti kepimo formos "šonus" (kepimo formą sutepti trupučiu aliejumi, kad želė nepriliptų prie formos ir lengviau išsiimtų). Į tarpus tarp torto ir kepimo formos sudėti per pusę perpjautas braškes, supilti želė ir pastatyti į šaldytuvą. Želė pilti po truputį ir po kiekvieno karto pastatyti į šaldytuvą, kad želė sustingtų. Pilant želė po truputį, braškės "neplaukios" ir torto biskvitas neišbrinks. Kai želė torto šonuose sustings, tortą papuošti likusiu kremu, braškėmis ir vėl pastatyti į šaldytuvą.