Austriškas pyragas su obuoliais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Miltai 200 g
- Tirpintas sviestas 30 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Vanduo Pagal skonį
- Džiuvesėliai 80 g
- Obuoliai 1 kg
- Cukrus 100 g
- Citrina 1 vnt
- Migdolai 50 g
- Lazdyno riešutai 50 g
- Razinos 100 g
- Romas 2 šaukštas (-ai)
- Cinamonas 1 vnt
- Tirpintas sviestas 120 g
Eiga
- Sumaišykite miltus su druska ir paberkite juos taip, kad padarytumėte duobutę. Supilkite 20 g lydyto sviesto.
- Po truputėlį pilkite vandenį ir maišykite.
- Suminkykite tešlą, padarykite iš jos rutulį ir aptepkite likusiu lydytu sviestu.
- Palikite tešlą šaldytuve 30 minučių.
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos norimo dydžio griežinėliais.
- Apšlakstykite juos citrinų sultimis, suberkite riešutus, cukrų, razinas, cinamoną ir supilkite romą. Viską išmaišykite ir pridenkite kokiu nors dangčiu.
- Įkaitinkite ketvirtadalį sviesto, skirto įdarui, ir pakepinkite džiuvėsėlius.
- Į tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Ištampykite tešlą, patepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir dėkite įdarą, nuo kraštu palikdami kelis centimetrus užlenkimui.
- Užlenkite kraštus ir suvyniokite pyragą.
- Ištepkite skardą sviestu ir kepkite pyragą 40 minučių. Siūlė turi būti viršuje.
- Kepimo metu kelis kartus pyragą patepkite sviestu.