Austriškas pyragas su obuoliais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Miltai 200 g
  • Tirpintas sviestas 30 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį
  • Džiuvesėliai 80 g
  • Obuoliai 1 kg
  • Cukrus 100 g
  • Citrina 1 vnt
  • Migdolai 50 g
  • Lazdyno riešutai 50 g
  • Razinos 100 g
  • Romas 2 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas 1 vnt
  • Tirpintas sviestas 120 g

Eiga

  1. Sumaišykite miltus su druska ir paberkite juos taip, kad padarytumėte duobutę. Supilkite 20 g lydyto sviesto.
  2. Po truputėlį pilkite vandenį ir maišykite.
  3. Suminkykite tešlą, padarykite iš jos rutulį ir aptepkite likusiu lydytu sviestu.
  4. Palikite tešlą šaldytuve 30 minučių.
  5. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos norimo dydžio griežinėliais.
  6. Apšlakstykite juos citrinų sultimis, suberkite riešutus, cukrų, razinas, cinamoną ir supilkite romą. Viską išmaišykite ir pridenkite kokiu nors dangčiu.
  7. Įkaitinkite ketvirtadalį sviesto, skirto įdarui, ir pakepinkite džiuvėsėlius.
  8. Į tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  9. Ištampykite tešlą, patepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir dėkite įdarą, nuo kraštu palikdami kelis centimetrus užlenkimui.
  10. Užlenkite kraštus ir suvyniokite pyragą.
  11. Ištepkite skardą sviestu ir kepkite pyragą 40 minučių. Siūlė turi būti viršuje.
  12. Kepimo metu kelis kartus pyragą patepkite sviestu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!