Aukštaitiška cibulynė

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 27, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Silkė 1 vnt
  • Bulvės 3 vnt
  • Svogūno roputės Pagal skonį
  • Raudonieji pipirai 3 vnt
  • Marinatas (acto) Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Vanduo 2 l

Eiga

  1. Išskrostą silkę nuplauti, gerai nusausinti, suvynioti į foliją ar kepimo popierių ir kepti orkaitėje ar žarijų liepsnoje, kol suskrunda (nesudeginti). Vietoje silkės galima kepti tiktai jos galvas.
  2. Iškeptą silkę moliniame dubenėlyje ar piestelėje sutrinti grūstuvu arba mediniu šaukštu.
  3. Bulves išvirti su lupena, dalį jų atvėsinti, nulupti ir sutrinti kartu su silke. Masę užpilti virintu atvėsintu vandeniu, gerai išmaišyti, kad būtų vienalytė, sudėti į ją pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, paskaninti maltais pipirais, druska ir pagal skonį parūgštinti actu.
  4. Cibulynę patiekti su bulvėmis, virtomis su lupena.
  5. Šią sriubą galima virti ir vasarą. Ji tikrai atgaivins karštą dieną. Tuomet patartina ją užbalinti grietine.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!