Aukštaitiška cibulynė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Silkė 1 vnt
- Bulvės 3 vnt
- Svogūno roputės Pagal skonį
- Raudonieji pipirai 3 vnt
- Marinatas (acto) Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Vanduo 2 l
Eiga
- Išskrostą silkę nuplauti, gerai nusausinti, suvynioti į foliją ar kepimo popierių ir kepti orkaitėje ar žarijų liepsnoje, kol suskrunda (nesudeginti). Vietoje silkės galima kepti tiktai jos galvas.
- Iškeptą silkę moliniame dubenėlyje ar piestelėje sutrinti grūstuvu arba mediniu šaukštu.
- Bulves išvirti su lupena, dalį jų atvėsinti, nulupti ir sutrinti kartu su silke. Masę užpilti virintu atvėsintu vandeniu, gerai išmaišyti, kad būtų vienalytė, sudėti į ją pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, paskaninti maltais pipirais, druska ir pagal skonį parūgštinti actu.
- Cibulynę patiekti su bulvėmis, virtomis su lupena.
- Šią sriubą galima virti ir vasarą. Ji tikrai atgaivins karštą dieną. Tuomet patartina ją užbalinti grietine.