Aštri vištienos sriuba

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Sriuba aštrių patiekalų mėgėjams!

Ingredientai

  • Vanduo 10 stiklinė (-ės)
  • Vištiena 2 kg
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Petražolės 30 g
  • Česnakinė druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vištienos sultinio kubeliai 5 kubelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Salsa padažas 500 ml
  • Troškinti pomidorai 2 skardinė (-ės)
  • Pomidorai 5 vnt
  • Kondensuota pomidorų sriuba 1 skardinė (-ės)
  • Čili prieskoniai 3 šaukštas (-ai)
  • Kukurūzai 450 g
  • Čili pupelės 2 skardinė (-ės)
  • Grietinė 200 g

Eiga

  1. Į didelį puodą supilame vandenį, įdedame vištieną, įberiame druskos, pipirų, česnako, petražolių, svogūnų ir ištirpiname sultinio kubelius. Viską užverdame, tuomet sumažiname iki nedidelės kaitros ir verdame apie valandą (tol, kol iš vištienos išsiskirs sultys).
  2. Išimame vištieną ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
  3. Kitame puode kepame svogūnus ir česnaką alyvuogių aliejuje, kol gerai apskrus. Tuomet įpilame salsa padažo, suberiame pjaustytus pomidorus, kukurūzus, sudedame čili padažą, įberiame čili pipirų, sudedame grietinę, pjaustytą vištieną ir 5 puodelius sriubos. Verdame ant nedidelės ugnies apie 30 minučių.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai