Aštri kopūstų sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Aštri kopūstų sriuba
Ingredientai
- Morkos 1 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Poras 1 vnt
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Vanduo 1 l
- Raudonoji paprika 1 vnt
- Geltonoji paprika 1 vnt
- Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Kopūstai 1 vnt
- Dešra 200 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 1 vnt
- Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrinų sultys 2 vnt
Eiga
- Morką ir svogūnus supjaustyti kubeliais, sudėti į įkaitintą puode aliejų ir apkepti.
- Sumesti griežinėliais supjaustytą porą, apkepti.
- Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į puodą. Iš aitriosios paprikos išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į puodą. Pakaitinti kelias minutes, supilti vandenį ir virti 10 min.
- Iš paprikų išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Susmulkinti pomidorus ir dešrą. Dešrą apkepti keptuvėje ir kartu su paprikom ir pomidorais sudėti į verdančią sriubą. Virti 10-15 min. ( štai čia į sriubą galima įtrupinti 2 sultinio kubelius stipresniam skoniui ).
- Sudėti pomidorų padažą, cukrų, citrinos sultis ir sojų padažą. Pagardinti druska ir pipirais ir dar pavirti kelias minutes.