Aštri kopūstų sriuba

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Aštri kopūstų sriuba

Ingredientai

  • Morkos 1 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Poras 1 vnt
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1 l
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Geltonoji paprika 1 vnt
  • Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Kopūstai 1 vnt
  • Dešra 200 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 vnt
  • Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys 2 vnt

Eiga

  1. Morką ir svogūnus supjaustyti kubeliais, sudėti į įkaitintą puode aliejų ir apkepti.
  2. Sumesti griežinėliais supjaustytą porą, apkepti.
  3. Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į puodą. Iš aitriosios paprikos išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į puodą. Pakaitinti kelias minutes, supilti vandenį ir virti 10 min.
  4. Iš paprikų išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Susmulkinti pomidorus ir dešrą. Dešrą apkepti keptuvėje ir kartu su paprikom ir pomidorais sudėti į verdančią sriubą. Virti 10-15 min. ( štai čia į sriubą galima įtrupinti 2 sultinio kubelius stipresniam skoniui ).
  5. Sudėti pomidorų padažą, cukrų, citrinos sultis ir sojų padažą. Pagardinti druska ir pipirais ir dar pavirti kelias minutes.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!