Armėniško šašlyko receptas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Mėsą reikia supjaustyti gana dideliais, pailgais gabalėliais, dvigubai didesniais nei pirktinio šašlyko. Jei mėsos mažiau, atitinkamai ir ingridientų mažiau. Receptas 5 kg. mėsos.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 5 kg
  • Svogūnas 10 vnt
  • Druska 2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Paprika 2 vnt

Eiga

  1. Svogūnus supjaustyti. Aišku, viską sudėti į supjaustytos mėsos gabalėlius. Paprikų prieskonius supilti po pusę pakelio. Juodųjų pipirų ir lauro lapų berti po nemažą žiupsnį. Baziliko galima visą pakelį.
  2. Viską užpilti stikline vandens ir išmaišyti. Iki kepimo dar porą kartų viską permaišyti. Receptas puikus, ryte užmarinavus, po pietų jau galima kepti. Nereikia nei acto, nei rūgšties. Šašlykas būna labai minkštas, trapus ir sultingas.
  3. Reikia: • 10 obuolio dydžio svogūnų galvučių, • 2-jų šaukštų druskos, • aitriosios ir švelniosios paprikos prieskonių • nebūtina, bet galima prie viso to kokius 2-3 ne aitrios paprikos vaisius supjaustyti, • juodųjų maltų pipirų, • lauro lapų • baziliko prieskonių.
  4. Primenu, kad čia viskas 5 kg mėsos Skanaus!

Panašūs receptai