Armėniškas šašlykas
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
4 val.
Nuostabaus skonio, sultingas, minkštas, lengvai pagaminamas armėniškas šašlykas.
Ingredientai
- Kiaulienos sprandinė 1 kg
- Svogūnas 6 vnt
- Bazilikas 6 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Kiaulienos sprandinę supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sudedame į dubenį.
- Supjaustume svogūnus žiedais ir sumaišome juos su mėsa.
- Pabarstome mėsą baziliku (šviežiu arba džiovintu), pagardiname druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Viską itin stipriai išmaišome, kad iš svogūnų ištrykštų sultys. Paliekame marinuotis 3 val.
- Mėsos gabaliukus mauname ant iešmų taip, kad karštis ir ugnis galėtų kiekvieną gabaliuką pasiekti iš visų pusių (nesuspaudžiame gabaliukų tarpusavyje).
- Kepame ant žarijų (pradžioje, tik uždėjus šašlyką, galima mėsos gabaliukus greitai nuplikyti atvira liepsna, kad ant mėsytės užsidėtų plona plevelė). Nesudeginkite!
- Skanaus:)