Armėniškas šašlykas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
4 val.

Nuostabaus skonio, sultingas, minkštas, lengvai pagaminamas armėniškas šašlykas.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 1 kg
  • Svogūnas 6 vnt
  • Bazilikas 6 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaulienos sprandinę supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sudedame į dubenį.
  2. Supjaustume svogūnus žiedais ir sumaišome juos su mėsa.
  3. Pabarstome mėsą baziliku (šviežiu arba džiovintu), pagardiname druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Viską itin stipriai išmaišome, kad iš svogūnų ištrykštų sultys. Paliekame marinuotis 3 val.
  4. Mėsos gabaliukus mauname ant iešmų taip, kad karštis ir ugnis galėtų kiekvieną gabaliuką pasiekti iš visų pusių (nesuspaudžiame gabaliukų tarpusavyje).
  5. Kepame ant žarijų (pradžioje, tik uždėjus šašlyką, galima mėsos gabaliukus greitai nuplikyti atvira liepsna, kad ant mėsytės užsidėtų plona plevelė). Nesudeginkite!
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai