Arbūziniai šotai

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ne visai kokteilis, ne visai desertas. O jei desertas, tai N-18. Šotai arbūze, ar kituose vaisiuose - tai idėja tiems, kam pabodo tradiciniai kokteiliai ar tradicinis alkoholio vartojimo būdas, kurs dar ir puikiai pagyvins Jūsų šventinį stalą, nes galite naudoti įvairių spalvų želę ir tokius desertus daryti visuose vaisiuose, kurie tik turi tvirtesnę žievelę. Be to šis šotas patinka net tiems, kas nemėgsta degtinės ar nemėgsta vartoti alkoholio išvis.

Ingredientai

  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Želė 1 vnt
  • Degtinė 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Išskaptuojame arbūzą. Kiekis yra skirtas nedideliam arbūzui, jeigu jūsiškis tikras milžinas, proporcingai didinkite kiekius, o jeigu mažas - mažinkite.
  2. Vieną stiklinę vandens ir puodelį degtinės supilkite į indą, gerai pamaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
  3. Luktelkite, kol mišinys visiškai atšals, bet ne sušals.
  4. Į virimo puodą supilkite kitą puodelį vandens.
  5. Vandeniui užvirus supilkite želatiną, maišykite kol ji visai ištirps.
  6. Želei ištirpus, supilkite atšaldytą vandens ir degtinės mišinį.
  7. Želės gaminimą pabaikite pagal instrukcijas ant pokelio.
  8. Kuomet žele bus paruošta, supilkite ją į arbūzą ir įdėkite į šaldytuvą ataušti.
  9. Kuomet želė gerai sustings ir sušals, aštriu peiliu supjaustykite arbūzą ir patiekite jį ant stalo.
  10. Skanaus ir geros šventės!

Panašūs receptai