Apverstas pyragas su ananasais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Marinuoti ananasai 7 riekė (-ės)
- Sviestas 130 g
- Rudasis cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 120 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kefyras 100 ml
- Miltai 200 g
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- 30 g sviesto ištirpinti, kuriuo sutepti visą kepimo formą (aš kepiau silikoninėje formoje, tad sviestu tiesiog sulaisčiau formos dugną, šonų netepiau). Formos dugną pabarstyti ruduoju cukrumi. Sudėti ananasų griežinėlius. Kepimo formos šonus apibarstyti maltais džiūvesėliais (silikoninės formos nereikia barstyti).
- Likusį (100 g) kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi, supilti kefyrą, įmušti kiaušinius. Viską išplakti. Į gautą masę po truputį suberti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Išmaišyti tešlą, kurią supilti ant ananasų.
- Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
- Šiek tiek atvėsusį pyragą apversti ant lėkštės.