Apkepti koldūnai su sūriu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Labai sotus ir daugelio mėgstamas patiekalas.

Ingredientai

  • Aliejus 1 l
  • Fermentinis sūris 200 g
  • Pievagrybiai 300 g
  • Grietinė 350 g
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Svogūnas 1 g
  • Petražolės 50 g
  • Koldūnai 1 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Puode užviriname aliejų ir sumetame koldūnus. Verdame, kol gražiai ir švelniai paruduoja (apie 20 min.)
  2. Smulkia tarka sutarkuojame sūrį, smulkiai supjaustome svogūną ir griežinėliais - pievagrybius.
  3. Į įkaitintą keptuvę įpilame vieną šaukštą aliejaus ir apkepiname svogūną su pievagrybiais.
  4. Iškeptus pievagrybius sumaišome su grietine ir trupučiu tarkuoto sūrio, įberiame pipirų, išmaišome.
  5. Karščiui atsparių indų dugną išklojame padažu, sudedame iškeptus koldūnus, ant koldūnų užpilame dar šiek tiek padažo ir viską apibarstome tarkuotu sūriu.
  6. Šauname į orkaitę 10 min. 220 C temperatūroje.
  7. Apkepus koldūnus, papuošiame petražolėmis ir tiekiame ant stalo. Skanaus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!