Apkepti koldūnai su sūriu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Labai sotus ir daugelio mėgstamas patiekalas.
Ingredientai
- Aliejus 1 l
- Fermentinis sūris 200 g
- Pievagrybiai 300 g
- Grietinė 350 g
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Svogūnas 1 g
- Petražolės 50 g
- Koldūnai 1 pakuotė (-ės)
Eiga
- Puode užviriname aliejų ir sumetame koldūnus. Verdame, kol gražiai ir švelniai paruduoja (apie 20 min.)
- Smulkia tarka sutarkuojame sūrį, smulkiai supjaustome svogūną ir griežinėliais - pievagrybius.
- Į įkaitintą keptuvę įpilame vieną šaukštą aliejaus ir apkepiname svogūną su pievagrybiais.
- Iškeptus pievagrybius sumaišome su grietine ir trupučiu tarkuoto sūrio, įberiame pipirų, išmaišome.
- Karščiui atsparių indų dugną išklojame padažu, sudedame iškeptus koldūnus, ant koldūnų užpilame dar šiek tiek padažo ir viską apibarstome tarkuotu sūriu.
- Šauname į orkaitę 10 min. 220 C temperatūroje.
- Apkepus koldūnus, papuošiame petražolėmis ir tiekiame ant stalo. Skanaus.