Apelsinų pyragas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pats skaniausias pasaulyje pyragas!
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Sviestas 50 g
- Aliejus 50 ml
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Apelsinai 2 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kepimo milteliai 3 g
Eiga
- Į miltus supilti aliejų, kepimo miltelius, susmulkintą sviestą, kelis šaukštus šalto vandens. Ištrinti, suvynioti į plėvelę ir palaikyti pusvalandį šaldytuve.
- Tarkuoti apelsinus (minkštimą ir spalvotą žievelės dalį) ir sumaišyti su 2/3 cukraus. Tešlą išminkyti, iškočioti ir iškloti į kepimo formą, subadyti šakute. Tešla turi būti įvyniota į sviestinį popierių. Kepti 170°C karštumo orkaitėje 20-30 min. Atvėsinti.
- Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Išplaktais tryniais ištepti tešlos paviršių. Baltymus palaikyti 10 min šaldiklyje, tada suberti cukrų ir išplakti. Ant tešlos pado paskirstyti apelsinų masę, ant viršaus plaktus baltymus ir kepti 20 min 150° karštumo orkaitėje.