Apelsinų blyneliai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Gardūs blyneliai pagardinti apelsinais.
Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Cukrus 50 g
- Sviestas lydytas 50 g
- Pienas 500 ml
- Miltai 200 g
- Druska Pagal skonį
- Apelsinas 1 vnt
- Likeris apelsinų 3 šaukštas (-ai)
- Aliejus kepimui Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinius ir kiaušinių trynius išplakti su cukrumi.
- Į kiaušinių ir cukraus plakinį lėtai supilti garų vonelėje išlydytą sviestą ir dar 1 minutę paplakti.
- Supilti pieną ir dar kartą išplakti.
- Suberti miltus, druską. Sutarkuoti apelsino žievelę ir ją taip pat suberti. Supilti apelsinų likerį.
- Uždengti indą maistine plėvele ir apie 1 valandą palikti šaldytuve.
- Keptuvėje su įkaitintu aliejumi iškepti norimo dydžio blynelius.
- Iškeptus blynelius papuoškite cukraus pudra.