Apelsininis moliūgų tortas

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Nekeptas moliūgų pyragas, kurį lengva paruošti, o pasakiško skonio suteikia apelsinų aromatas.

Ingredientai

  • Sausainiai (mėgstamo skonio) 200 g
  • Sviestas 50 g
  • Moliūgo tyrė 400 g
  • Riebi grietinėlė 200 g
  • Maskarponės sūris 250 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Želatina 20 g
  • Vanduo 80 ml
  • Apelsinas 1 vnt

Eiga

  1. Sausainius susmulkiname iki trupinių. Sviestą išlydome ir sumaišome su sausainių trupiniais.
  2. Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir ant viršaus supilame sausainių mišinį. Gerai prispaudžiam prie dugno ir sienelių, išlyginam. Svarbiausia, kad visi trupiniai suliptų. Padedame į šaldytuvą.
  3. Išbrinkiname želatiną. Maskarponę sumaišome su moliūgų tyre. Atskirai išplakame giretinėlę su cukrumi.
  4. Sutarkuojame apelsino žievelę ir išspaudžiame jo sultis. Viską sudedame į maskarponės ir moliūgų kremą, gerai išmaišome. Garų vonelėje ištirpiname želatiną, ją atvėsiname ir supilame į kremą. Galiausiai į kremą sudedame plaktą grietinėlę ir viską išmaišome.
  5. Ant sustingusio sausainių pagrindo pilame kremą, dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol tortas sustings.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!