Apelsininis moliūgų tortas
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Nekeptas moliūgų pyragas, kurį lengva paruošti, o pasakiško skonio suteikia apelsinų aromatas.
Ingredientai
- Sausainiai (mėgstamo skonio) 200 g
- Sviestas 50 g
- Moliūgo tyrė 400 g
- Riebi grietinėlė 200 g
- Maskarponės sūris 250 g
- Cukrus Pagal skonį
- Želatina 20 g
- Vanduo 80 ml
- Apelsinas 1 vnt
Eiga
- Sausainius susmulkiname iki trupinių. Sviestą išlydome ir sumaišome su sausainių trupiniais.
- Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir ant viršaus supilame sausainių mišinį. Gerai prispaudžiam prie dugno ir sienelių, išlyginam. Svarbiausia, kad visi trupiniai suliptų. Padedame į šaldytuvą.
- Išbrinkiname želatiną. Maskarponę sumaišome su moliūgų tyre. Atskirai išplakame giretinėlę su cukrumi.
- Sutarkuojame apelsino žievelę ir išspaudžiame jo sultis. Viską sudedame į maskarponės ir moliūgų kremą, gerai išmaišome. Garų vonelėje ištirpiname želatiną, ją atvėsiname ir supilame į kremą. Galiausiai į kremą sudedame plaktą grietinėlę ir viską išmaišome.
- Ant sustingusio sausainių pagrindo pilame kremą, dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol tortas sustings.