Apelsininiai sausainiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Be galo gardūs sausainiai su apelsininiu įdaru.
Ingredientai
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Kiaušinis 1 vnt
- Sviestas 50 g
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 80 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Apelsinai 1 vnt
- Cukrus 160 g
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Į vieną indą sudėti cukrų, grietinę, kiaušinius, sodą, druską, miltus, viską gerai išmaišyti. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą;
- Įdaro ruošimui apelsinus supjaustyti, išimti sėklas, sudėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki vientisos masės, įberti 160 g cukraus, krakmolo;
- Tešlą plonai iškočioti, tolygiai paskirstyti įdarą, susukti į ritinėlį;
- Vieną ritinėlį padalinti į tris vienodo dydžio gabalus, palikti šaldytuve pastovėti 30 min.;
- Išraukus iš šaldytuvo supjaustyti 3 cm storio gabalėliais, dėti ant kepimo skardos ir kepti 15-20 min 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.