Šventiniai apelsininiai sausainiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Nuostabūs, puikiai šventiniam laikotarpiui tinkantys sausainiai.
Ingredientai
- Apelsinų žievelės 3 vnt
- Apelsinų sultys 160 ml
- Sviestas 250 g
- Cukrus 200 g
- Druska Pagal skonį
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 500 g
- Kepimo milteliai 10 g
- Cukraus pudra 200 g
- Pienas 100 ml
- Juodasis šokoladas 100 g
Eiga
- Į ištirpintą sviestą suberti cukrų. Gerai išmaišyti. Sudėti tarkuotas apelsino žieveles, žiupsnelį druskos, įpilti apelsinų sultis (apie 60ml), įmušti kiaušinį ir įdėti dar du trynius. Viską išmaišyti;
- Ir 3 val. tešlą palaikyti šaldytuve. Paskui iškočioti tešla apie 4mm storio ir su sausainių formelėmis išspausti norimą formą. Sausainius kepti 175 laips. orkaitėje apie 10min .
- Kai sausainiai iškepti ir atvėsinti, sumaišyti cukraus pudrą bei apelsinų sultis (apie 100ml) ir į šį sirupą merkti kiekvieną sausainį. Kai sausainiai įsigėrė sirupą, vandens vonelėje išlydyti šokoladą su grietinėle ir papuošti sausainius.