Anzac sausainiai su kokosais, apelsinais ir riešutais
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Anzac sausainių receptą galima rasti beveik kiekvienoje australiškoje kulinarijos knygoje. Nemažiau populiarūs jie ir kitoj Tasmanijos jūros pusėje - Naujojoje Zelandijoje. Sausainių receptą sukūrė Pirmajame pasauliniame kare kariaujančių australų žmonos.
Ingredientai
- Rudasis cukrus 3 stiklinė (-ės)
- Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
- Avižų dribsniai 1 stiklinė (-ės)
- Apelsinai 1 vnt
- Makadamijų riešutai 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 150 g
- Medus 1 stiklinė (-ės)
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Sumaišykite cukrų, miltus, avižų dribsnius, kokoso drožles, apelsino žieveles ir susmulkintus riešutus.
- Pirštais sutrinkite cukraus gumulus. Susmulkintą sviestą ir medų sudėkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant mažos ugnies, kol sviestas ištirps.
- Ugnį padidinkite iki vidutinės ir pavirkite 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sodą. Išmaišykite ir įpilkite 2 valg. š. vandens. Mišinys gan stipriai putos. Užpilkite karštą mišinį ant avižų mišinio ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti apie 10 minučių.
- Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Iš tešlos gaminkite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite juos į skardą 5 cm atstumu viens nuo kito. Plokščia mentele lengvai paplokštinkite tešlos kamuoliukus. Kepkite 12 minučių arba kol sausainiai gražiai parus. Sausainius palikite atvėsti skardoje.