Anties krūtinėlė vyšnių padaže su špinatų garnyru
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 12, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas patiekalas, ypatingai šventinei vakarienei, nepaliksiantis nei vieno abejingo. Puikiai tinka valgyti su svieste pakepintais špinatais.
Ingredientai
- Antienos krūtinėlė 2 vnt
- Alyvuogių aliejus arba sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Šaldytos vyšnios arba vyšnių uogienė ne itin saldi, rūgštesnė 220 g
- Špinatai 150 g
- Balzamikas 1 šaukštas (-ai)
- Raudonasis vynas 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjaukite keliose vietose.
- Papipirinkite ir padruskinkite paukštieną ir dėkite keptis odele žemyn į įkaitintus riebalus.
- Kepkite apie 7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neapversdami.
- Paukštienai apskrudus, apverskite krūtinėlę ir dar pakepinkite 5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, įberkite rozmarino.
- Kuomet baigėte kepti, dar nepjaustykite mėsos, nes išbėgtų visos sultys. Antieną uždenkite folija ir pastatykite kiek atvėsti ir sugerti išsiskyrusias sultis.
- Kai mėsa vėsta, pradėkite gaminti padažą.
- Iš keptuvės išpilkite maždaug pusę išsiskyrusių riebalų, kad liktų ne daugiau nei 2 v.š. Riebaliukus galite panaudoti kitiems kepimams, pvz.bulvių ar pan.
- Supilkite vyną ir leiskite paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.
- Po to supilkite balzamiko actą, dėkite medų, druską ir pipirus ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas pradės tirštėti.
- Po to suberkite šaldytas vyšnias arba vyšnių uogienę ir leiskite joms pasišildyti ir suminkštėti (apie 3-5 min.) ant nedidelės ugnies.
- Paragaukite, ar skonis geras.
- Antieną gardu patiekti su špinatais. Špinatus pakaitinkite atskiroje keptuvėje su aliejumi arba galima pakepinti tuose pačiuose išsiskyrusiose sultyse iš anties. Kepinkite apie minutę ir patiekite viską lėkštėje.
- Skanaus!