Anties krūtinėlė vyšnių padaže su špinatų garnyru

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingas patiekalas, ypatingai šventinei vakarienei, nepaliksiantis nei vieno abejingo. Puikiai tinka valgyti su svieste pakepintais špinatais.

Ingredientai

  • Antienos krūtinėlė 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus arba sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Šaldytos vyšnios arba vyšnių uogienė ne itin saldi, rūgštesnė 220 g
  • Špinatai 150 g
  • Balzamikas 1 šaukštas (-ai)
  • Raudonasis vynas 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Anties krūtinėlės pusę su odele peiliu šiek tiek įpjaukite keliose vietose.
  2. Papipirinkite ir padruskinkite paukštieną ir dėkite keptis odele žemyn į įkaitintus riebalus.
  3. Kepkite apie 7 minutes (priklausomai nuo krūtinėlių dydžio) neapversdami.
  4. Paukštienai apskrudus, apverskite krūtinėlę ir dar pakepinkite 5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, įberkite rozmarino.
  5. Kuomet baigėte kepti, dar nepjaustykite mėsos, nes išbėgtų visos sultys. Antieną uždenkite folija ir pastatykite kiek atvėsti ir sugerti išsiskyrusias sultis.
  6. Kai mėsa vėsta, pradėkite gaminti padažą.
  7. Iš keptuvės išpilkite maždaug pusę išsiskyrusių riebalų, kad liktų ne daugiau nei 2 v.š. Riebaliukus galite panaudoti kitiems kepimams, pvz.bulvių ar pan.
  8. Supilkite vyną ir leiskite paburbuliuoti ant stiprios ugnies, kad išgaruotų alkoholis.
  9. Po to supilkite balzamiko actą, dėkite medų, druską ir pipirus ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas pradės tirštėti.
  10. Po to suberkite šaldytas vyšnias arba vyšnių uogienę ir leiskite joms pasišildyti ir suminkštėti (apie 3-5 min.) ant nedidelės ugnies.
  11. Paragaukite, ar skonis geras.
  12. Antieną gardu patiekti su špinatais. Špinatus pakaitinkite atskiroje keptuvėje su aliejumi arba galima pakepinti tuose pačiuose išsiskyrusiose sultyse iš anties. Kepinkite apie minutę ir patiekite viską lėkštėje.
  13. Skanaus!

Panašūs receptai