Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sultingi karamelizuoto ananaso gabaliukai - puikus desertas iškylos metu.
Ingredientai
- Ananasas 1 vnt
- Rudasis cukrus 1/2 stiklinė (-ės)
- Tirpintas sviestas 1/2 stiklinė (-ės)
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Paruošti ananasą - nupjauti žievę, supjaustyti į riekutes ir išdėlioti ant lekštės ar ant lygaus kepimo indo.
- Sumaišyti tirpintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
- Sviesto mišinį tolygiai paskirstyti ant supjaustytų ananaso gabaliukų.
- Kepti ant grotelių tol kol ananasas tampa auksinės / rudos spalvos (apie 7-10 min.)