Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sultingi karamelizuoto ananaso gabaliukai - puikus desertas iškylos metu.

Ingredientai

  • Ananasas 1 vnt
  • Rudasis cukrus 1/2 stiklinė (-ės)
  • Tirpintas sviestas 1/2 stiklinė (-ės)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Paruošti ananasą - nupjauti žievę, supjaustyti į riekutes ir išdėlioti ant lekštės ar ant lygaus kepimo indo.
  2. Sumaišyti tirpintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
  3. Sviesto mišinį tolygiai paskirstyti ant supjaustytų ananaso gabaliukų.
  4. Kepti ant grotelių tol kol ananasas tampa auksinės / rudos spalvos (apie 7-10 min.)

Panašūs receptai