Alžyrietiškas manų pyragas su sirupu (basboussa)

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Minkštas, drėgnas pyragas, puikiai tinka su kava ar kitais užkandžiais.

Ingredientai

  • Manų kruopos 2 stiklinė (-ės)
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 2 vnt
  • Smulkintas kokosas 5 vnt
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Saulėgrąžų aliejus 1 stiklinė (-ės)
  • Citrinų sultys 2 vnt
  • Natūralus jogurtas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Vanilė 3 vnt
  • Vanduo 4 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 4 stiklinė (-ės)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilė 3 vnt
  • Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
  • Migdolai Pagal skonį

Eiga

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C, pasiruošti kepimo skardą. Keptuvėje sumaišyti 3 puodelius cukraus ir 3 puodelius vandens, užvirinti ir kaitinti kol taps auksinio atspalvio. Tada nukelti nuo ugnies, supilti vanilę, medų, citrinos sultis ir išmaišyti.
  2. Dideliame dubenyje sumaišyti visus drėgnus ingridientus ir plakti kol masė taps kreminė. Tada suberti sausus ingredientus ir gerai išmaišyti.
  3. Viską supilti į kepimo skardą, paviršių išlyginti. Paviršių prismaigstyti migdolais (kad supjausčius pyragą gabalėlias, ant kiekvieno gabalėlio viršaus būtų po migdolą).
  4. Kepti orkaitėje kol taps auksinės spalvos – tai užtruks apie 30-40 minučių.
  5. Ištraukus iš orkaitės supjaustyti gabalėliais ir apipilti sirupu. Leisti pyragui sugerti sirupą – tai užtruks apie porą valandų. Tada pyragas jau paruoštas patiekti.
  6. Pyragą sudėlioti ant keksiuku popierėlių. Pyragą reiktų suvalgyti per tris - keturias dienas, nes jis greitai pradeda džiūti. Skannu ir su arbata, ir su kava, ir be nieko kito.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!