Alžyrietiškas manų pyragas su sirupu (basboussa)
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Minkštas, drėgnas pyragas, puikiai tinka su kava ar kitais užkandžiais.
Ingredientai
- Manų kruopos 2 stiklinė (-ės)
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 2 vnt
- Smulkintas kokosas 5 vnt
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Saulėgrąžų aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Citrinų sultys 2 vnt
- Natūralus jogurtas 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Vanilė 3 vnt
- Vanduo 4 stiklinė (-ės)
- Cukrus 4 stiklinė (-ės)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Vanilė 3 vnt
- Citrinų sultys 3 šaukštas (-ai)
- Migdolai Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C, pasiruošti kepimo skardą. Keptuvėje sumaišyti 3 puodelius cukraus ir 3 puodelius vandens, užvirinti ir kaitinti kol taps auksinio atspalvio. Tada nukelti nuo ugnies, supilti vanilę, medų, citrinos sultis ir išmaišyti.
- Dideliame dubenyje sumaišyti visus drėgnus ingridientus ir plakti kol masė taps kreminė. Tada suberti sausus ingredientus ir gerai išmaišyti.
- Viską supilti į kepimo skardą, paviršių išlyginti. Paviršių prismaigstyti migdolais (kad supjausčius pyragą gabalėlias, ant kiekvieno gabalėlio viršaus būtų po migdolą).
- Kepti orkaitėje kol taps auksinės spalvos – tai užtruks apie 30-40 minučių.
- Ištraukus iš orkaitės supjaustyti gabalėliais ir apipilti sirupu. Leisti pyragui sugerti sirupą – tai užtruks apie porą valandų. Tada pyragas jau paruoštas patiekti.
- Pyragą sudėlioti ant keksiuku popierėlių. Pyragą reiktų suvalgyti per tris - keturias dienas, nes jis greitai pradeda džiūti. Skannu ir su arbata, ir su kava, ir be nieko kito.