Alaus tešlos vafliai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Alaus mėgėjams, norintiems paeksperimentuoti!

Ingredientai

  • Kepamieji milteliai 1 šaukštas (-ai)
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Alus 1 skardinė (-ės)
  • Sviestas 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 50 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Išlydykite sviestą. Įkaitinkite vaflinę pagal gamintojo instrukcijas. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, alų, išlydytą sviestą, pieną, kiaušinio trynius, medų ir vanilę iki vientisos masės. Atskirame dubenyje pilnai suplakite kiaušinio baltymus iki standumo. Atsargiai supilkite ir iš lėto įmaišykite baltymų putas į tešlą.
  2. Išpurkškite arba atsargiai ištepkite vaflinę aliejumi. Priklausomai nuo vaflinės formos ir dydžio pripilkite tešlos ir kepkite kol vafliai įgaus auksinę spalvą ir traškumą.
  3. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!