Alaus sriuba su džiūvėsėliais ir sūriu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Alus 2 -
  • Vanduo Pagal skonį
  • Juoda duona 100 g
  • Grietinė 200 g
  • Kiaušinio trynys 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Į užvirintą vandenį sudėti orkaitėje padžiovintas juodos duonos pluteles ir 5 min. pavirti. Tada skystį nukošti, į jį supilti alų, uždengti indą ir pakaitinti, tačiau neužvirti.
  2. Kiaušinio trynius išsukti su žiupsneliu druskos, juos sumaišyti su grietine ir nedideliu kiekiu pravėsintos sriubos. Šiuo mišiniu sriubą užbalinti. Pagal skonį pagardinti druska ir cukrumi.
  3. Alaus sriubą valgyti su pakepintais džiūvėsėliais ir baltu lietuvišku ar fermentiniu sūriu.
  4. Džiūvėsėliams : batono riekutes supjaustyti lazdelėmis ir pakepinti orkaitėje ant sviestu pateptos skardos. Patiekti sudėtus ant duoninės lėkštelės.
  5. Sūrį supjaustyti pailgomis lazdelėmis (kaip ir batoną) ir pateikti kiekvienam valgančiajam greta pakepintų batono lazdelių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!