Alandų salų blynas
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kitokie, kiek šiaurietiški blynai su kardamonu.
Ingredientai
- Pienas 4 stiklinė (-ės)
- Manai 150 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 100 ml
- Kiaušiniai 4 vnt
- Cukrus 100 ml
- Kardamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Razinos 100 g
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Užvirti pieną, sudėti kruopas, virti apie 5 min. Perdėti į kitą indą, ataušinti ( apie 10 min. ).
- Maišant sudėti miltus, išsukti. Supilti su cukrum išplaktus kiaušinius, suberti kardamoną ir razinas, išmaišyti.
- Skardą iškloti kepimo popierium, ištepti aliejum. Supilti tešlą ( 3-4 cm sluoksniu ) ir kepti iki 225C įkaintoje orkaitėje 30 min.
- Atvėsinti ir patiekti su ledais ar vaniliniu padažu, mat anot knygos, šie blynai valgomi kaip desertas.