Agurkinė sriuba su krapais ir grietine

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Naminė agurkų sriuba iš kiaulienos šonkaulių sultinio neabejotinai yra viena geriausių ir mėgstamiausių mūsų tradicinių sriubų. Tobulai rūgštoka, visada ruošiama iš kiaulienos kaulų sultinio, su bulvėmis ir morkomis. Sriuba, kuria pakvimpa visi namai.

Greičiausiai, nėra vieno geriausio agurkinės sriubos recepto, kadangi kiekvienoje šeimoje ir namuose ši sriuba yra verdama skirtingai. Receptų variacijų yra daug: agurkinė su ryžiais ar makaronais, balinta kokosų pienu, taip pat agurkinė sriuba be mėsos. Šios agurkinės sriubos receptu su mumis dalinasi Rafalas iš Kuchnianawypasie.pl

Autoriaus šeimos namuose agurkinė sriuba visada buvo verdama iš kokybiškos mėsos su kaulu, su bulvėmis ir balinama grietine. Norime su jumis pasidalinti šios agurkų sriubos receptu. Taigi, kaip išsivirti skanią agurkų sriubą? Kokius prieskonius ir grietinę naudoti? Kviečiame išbandyti mūsų siūlomą receptą!

 

Ingredientai

  • Kiaulienos šonkauliukai 1/2 kg
  • Morka 1 g
  • Petražolės 1 g
  • Pjaustytų salierų 1 g
  • Bulvės (didelės) 3 vnt
  • Smulkinti krapai 1 g
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Grietinėlė riebesnė 1 g
  • Rauginti agurkai 0.9 l
  • Vanduo Pagal skonį

Eiga

  1. Į puodą sudėkite mėsą (pvz. šonkauliukus) ir nuluptas nepjaustytas daržoves (išskyrus bulves). Užilkite šaltu vandeniu ir virkite tol, kol suminkštės. Nulupkite bulves ir supjaustykite jas kubeliais, agurkus sutarkuokite per burokinę tarką.
  2. Iškeptą mėsą ir daržoves išimkite iš vandens. Kai atvės, supjaustykite juos tokio paties dydžio kubeliais, kaip pjaustėte bulves. Į mėsos ir daržovių sultinį suberkite bulves, įdėkite lauro lapą, krapus ir prieskonius, esančius marinuotų agurkų stiklainyje. Kai bulvės pradės virti, jas lengvai pasūdykite, pagal poreikį dėkite pipirų.
  3. Į išvirtas bulves sudėkite sutarkuotus agurkus – kiekį reguliuokite pagal norimą rūgštelę. Jei jums labiau patinka rūgštesnė sriuba, dėkite daugiau, jei švelnesnė – dėkite mažiau agurkų. Į puodą taip pat grąžinkite supjaustytas išvirusias daržoves ir mėsą. Virkite ant mažos ugnies 5 minutes.
  4. Galiausiai supilkite grietinę ir sudėkite krapus. Paragaukite, ar netrūksta druskos, ir papildomai pagardinkite sriubą pipirais. Kai užvirs, išjunkite kaitrą ir palikite uždengtą keliolikai minučių, kad galutiniai susijungtų sriubos skoniai ir ji prisipildytų agurkų aromato. Skanaukite sriubą su namine duona.

Panašūs receptai