Aguonų vyniotinis su medumi
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardusi skruzdėlynas, ar pamenate, jog vaikystėje per Kalėdas aplankius močiutes visada šis desertas būdavo ant stalo?
Ingredientai
- Pienas 300 g
- Mielės 35 g
- Cukrus 100 g
- Druska 8 g
- Sviestas 100 g
- Miltai 400 g
- Vanilinis cukrus 1 vnt
- Pieniškas šokoladas Pagal skonį
- Aguonos 150 g
- Medus 75 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Lazdyno riešutai 50 g
Eiga
- Mieles ištrinti su cukrumi, į jas supilti iki 40°C temperatūros pakaitintą pieną, lydytą pravėsintą sviestą, suberti prieskonius ir miltus. Užminkius tešlą, pakildinti.
- Paruošti įdarą: nuplikytas ir išmirkytas aguonas du kartus sumalti mėsmale, sudėti medų, susmulkintus riešutus, įplakti kiaušinį ir sudėti sviestą. Viską gerai išmaišyti.
- Pakilusią tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti stačiakampio formos 0,5 cm storio lakštus. Lakštus aptepti suminkštintu sviestu, ant jo sudėti įdarą ir suvynioti vyniotinius, gerai užspaudžiant jo galus.
- Vyniotinius sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, lengvai suploti ir palikti šiltai kiek pakilti. Prieš dedant į orkaitę, vyniotinio paviršių pabadyti aštriu mediniu pagaliuku, kad per susidariusias skylutes išeitų kepant susidarę vandens garai, o vyniotinis nesideformuotų.
- Vyniotinį kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje 20-25 min. Iškepusį vyniotinį apglaistyti tirpintu šokoladu arba apsijoti miltiniu cukrumi.