Aguonų tortas
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 5, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nuostabus aguonų tortas.
Ingredientai
- Kiaušiniai 9 vnt
- Cukrus 2 stiklinė (-ės)
- Aguonos 2 stiklinė (-ės)
- Džiuvesėliai 0.8 stiklinė (-ės)
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Pienas 100 ml
- Kondensuotas pienas 1 vnt
- Sviestas 200 g
- Citrinų sultys Pagal skonį
- Lazdyno riešutai Pagal skonį
Eiga
- Nuplikytas aguonas nusausinti ir sumalti arba sugrūsti grūstuve. Į jas sudėti su puse receptūroje nurodyto cukraus išsuktus trynius ir vanilinį cukrų.
- Baltymus išplakti su cukrumi ir atsargiai, apvartant, kartu su džiūvėsėliais įmaišyti į aguonų masę.
- Torto formą plonai ištepti riebalais (sviestu arba margarinu), į ją supilti aguonų tešlą ir kepti iki 180-200⁰ C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Atvėsinti formoje, kurioje kepė. Atvėsusį aguonų biskvitą perpjauti pusiau į dvi dalis. Jas pertepti kremo mase. Torto šonus, viršų taip pat aptepti kremu ir papuošti apibarstant skrudintais kapotais riešutais.
- Kremo paruošimas: sviestą ištrinti iki purios masės, sutirštintą pieną pavirti, kol sutirštėja, po to atvėsinti ir įsukti į sviestą. Pagardinti citrinos sultimis arba citrinų rūgštimi. Į jį suberti dalį sausai keptuvėje paskrudintų riešutų.