Aguonų tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nuostabus aguonų tortas.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 9 vnt
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Aguonos 2 stiklinė (-ės)
  • Džiuvesėliai 0.8 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Pienas 100 ml
  • Kondensuotas pienas 1 vnt
  • Sviestas 200 g
  • Citrinų sultys Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Nuplikytas aguonas nusausinti ir sumalti arba sugrūsti grūstuve. Į jas sudėti su puse receptūroje nurodyto cukraus išsuktus trynius ir vanilinį cukrų.
  2. Baltymus išplakti su cukrumi ir atsargiai, apvartant, kartu su džiūvėsėliais įmaišyti į aguonų masę.
  3. Torto formą plonai ištepti riebalais (sviestu arba margarinu), į ją supilti aguonų tešlą ir kepti iki 180-200⁰ C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Atvėsinti formoje, kurioje kepė. Atvėsusį aguonų biskvitą perpjauti pusiau į dvi dalis. Jas pertepti kremo mase. Torto šonus, viršų taip pat aptepti kremu ir papuošti apibarstant skrudintais kapotais riešutais.
  4. Kremo paruošimas: sviestą ištrinti iki purios masės, sutirštintą pieną pavirti, kol sutirštėja, po to atvėsinti ir įsukti į sviestą. Pagardinti citrinos sultimis arba citrinų rūgštimi. Į jį suberti dalį sausai keptuvėje paskrudintų riešutų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!