Aguonų pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Nuostabus pyragas su aguonomis.

Ingredientai

  • Aguonos Pagal skonį
  • Cukrus 400 g
  • Kiaušiniai 10 vnt
  • Džiuvesėliai 30 g
  • Aliejus 2 -
  • Citrinos rūgštis 1 vnt
  • Kepimo milteliai 1 vnt

Eiga

  1. Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir atvėsinti. Trynius ištrinti su ¾ receptūroje nurodyto cukraus kiekio iki purios masės ir sumaišyti su nuplikytomis, nusunktomis ir orkaitėje išdžiovintomis aguonomis.
  2. Atvėsusius baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir atsargiai apvartant įmaišyti į trynių masę. Suberti džiūvėsėlius, įlašinti migdolų aliejų, citrinų rūgštį, suberti kepimo miltelius, viską išmaišyti ir masę supilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą didelę torto formą.
  3. Iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepti apie 1 val. Pyragą iš formos išimti tik atvėsusį. Puošti apsijojant miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!