Aguonų keksas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Toks keksas turėtų papirkti visus aguonų mėgėjus, nes gaminyje jų labai daug. Bet tai yra šio kekso pliusas. O minusas būtų toks: nuo kekso paruošimo iki valgymo pradžios praeina nemažai laiko. Tik laukti šiuo atveju yra verta.
Ingredientai
- Aguonos 120 g
- Pienas 250 ml
- Sviestas 200 g
- Cukrus 220 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Miltai 300 g
- Druska Pagal skonį
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Puode užviriname pieną ir į jį sudedame aguonas. Galima dar kelias minutes pavirti ir palikti per naktį. Aguonos turėtų sugerti pieną.
- Sviestą ištriname su cukrumi. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Kitame inde išsijojame miltus, beriame nedidelį žiupsnelį druskos, sudedame kepimo miltelius.
- Galiausiai į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį dedame aguonas (nieko tokio, jei jos sugėrė ne visą pieną) ir paruoštus miltus. Viską gerai išmaišome.
- Paskutinis etapas – į masę įspaudžiame citrinos sultis. Kas mėgsta, į tešlą galima įtarkuoti ir citrinos žievelę.
- Jei kepate ne silikoninėje kepimo formoje, skardą reikia patepti sviestu. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Keksas kepa apie valandą. Kadangi orkaitės yra skirtingos, kekso iškepimo laipsnį galima patikrinti į jį įbedant smeigtuką: jei ištraukus jis nėra aplipęs tešla, keksą galima traukti iš orkaitės ir leisti atvėsti.
- Rekomenduoju keksą skanauti kitą dieną – pastovėjęs kelias dienas jis tampa tik skanesnis.