Aguonų keksas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Toks keksas turėtų papirkti visus aguonų mėgėjus, nes gaminyje jų labai daug. Bet tai yra šio kekso pliusas. O minusas būtų toks: nuo kekso paruošimo iki valgymo pradžios praeina nemažai laiko. Tik laukti šiuo atveju yra verta.

Ingredientai

  • Aguonos 120 g
  • Pienas 250 ml
  • Sviestas 200 g
  • Cukrus 220 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Miltai 300 g
  • Druska Pagal skonį
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Puode užviriname pieną ir į jį sudedame aguonas. Galima dar kelias minutes pavirti ir palikti per naktį. Aguonos turėtų sugerti pieną.
  2. Sviestą ištriname su cukrumi. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Kitame inde išsijojame miltus, beriame nedidelį žiupsnelį druskos, sudedame kepimo miltelius.
  3. Galiausiai į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį dedame aguonas (nieko tokio, jei jos sugėrė ne visą pieną) ir paruoštus miltus. Viską gerai išmaišome.
  4. Paskutinis etapas – į masę įspaudžiame citrinos sultis. Kas mėgsta, į tešlą galima įtarkuoti ir citrinos žievelę.
  5. Jei kepate ne silikoninėje kepimo formoje, skardą reikia patepti sviestu. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Keksas kepa apie valandą. Kadangi orkaitės yra skirtingos, kekso iškepimo laipsnį galima patikrinti į jį įbedant smeigtuką: jei ištraukus jis nėra aplipęs tešla, keksą galima traukti iš orkaitės ir leisti atvėsti.
  6. Rekomenduoju keksą skanauti kitą dieną – pastovėjęs kelias dienas jis tampa tik skanesnis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!