A le "befstrogenas"
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Svogūnas 1 vnt
- Jautiena Pagal skonį
- Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinė 300 ml
Eiga
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite svogūną ir karts nuo karto pamaišant kepkite 5 minutes arba kol svogūnas suminkštės. Išimkite svogūnus iš keptuvės ir pasidėkite, kol paruošite kitus ingredientus.
- Padidinkite ugnį ir sudėkite juostelėmis supjaustytą mėsą (nepridėkite per daug mėsos vienu kartu, jei reikia, kepkite per kelis kartus). Karts nuo karto pamaišant kepkite ant aukštos ugnies maždaug 1 min., kad mėsa apskrustų. Nedelsiant išimkite mėsą iš keptuvės, kitaip ji perkeps ir pasidarys nemaloniai kieta.
- Sumažinkite ugnį. Sudėkite svogūnus atgal į keptuvę, pabarstykite paprika, sudėkite grietinę, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Ant nedidelės ugnies troškinkite maždaug 5 minutes. Sudėkite mėsą ir pakaitinkite dar maždaug 1-2 minutes. Patiekite su bulvių koše, ryžiais.