Šimtalapis pyragas
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 15, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Šimtalapis – totoriškas skanėstas. Nepaisant kai kurių receptūros paslapčių, šimtalapis išpopuliarėjo Lietuvoje. Kepa jį visi, kas netingi.
Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Vanduo 100 ml
- Aguonos 400 g
- Razinos 100 g
- Cukrus 100 g
Eiga
- Ištirpinkite sviestą. 4 šaukštus įpilkite į atskirą indą, tuomet į tą patį indą supilkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens. Viską išmaišykite ir pakočiokite. Jeigu to padaryti dar nepavyksta, įpilkite dar miltų. Likusį sviestą palikite aptepimui, kuomet tešlą klosite lakštais.
- Tešlą suvyniokite į rutulį, apvyniokite plėvele ir pastatykite šiltoje vietoje valandai.
- Nuplikykite aguonas, jas sumalkite, sudėkite cukrų ir razinas.
- Pabarstykite miltus ant stalo ir kuo ploniau iškočiokite tešlą į 4-5 stačiakampius lakštus. Apskaičiuokite, jog šimtalapis tilptų į kepimo indą.
- Tešlą aptepkite sviestu, tepkite aguonų įdarą, apibarstykite razinomis.
- Tuomet atsargiai susukite vyniotinį ir įdėkite į kepimo indą išteptą riebalais.
- Kepkite apie 40 minučių, orkaitę įkaitinę iki 200 laipsnių.
- Skanaus!