Kijevo kotletas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kijevo kotletas vienas iš pačių skaniausių kotletų. Ar kada bandėte pasigaminti patys? Nėra taip sunku, kaip atrodo. Naminiai gal ir gaunasi ne tokių tobulų formų, kaip iš parduotuvės, tačiau skonis tikrai pasaka. Kijevus patiekite su keptomis bulvytėmis ir daržovėmis. Puikiai tinka ir šventiniam stalui.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlių filė 1 kg
- Sviestas 150 g
- Krapai 50 g
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Džiuvesėliai 150 g
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Kiaušiniai 2 vnt
- Aliejus 100 ml
Eiga
- Supjaustykite vištienos file į pailgus gabalėlius. Pasiruoškite krapus, česnakus. Viską susmulkinkite, įsidėkite į dubenėlį ir kiek apiberkite druska.
- Pasiruoškite apie dešimt sviesto ir sūrio gabaliukų, kuriuos dėsime į kijevo vidų. Išplakite kiaušinį, į kurį merksime suformuotus kotletukus.
- Miltus su džiūvesėliais sumaišykite su druska ir pipirais.
- Padalinkite vištieną į lygias dalis, kad kiekvienam kijevui būtų panašiai vištienos. Suformuokite paplotėlį, uždėkite sūsio, sviesto, krapus su česnakais.
- Pradėkite formuoti kotletuką, merkite į kiaušinio mišinį, o po to į džiūvesėlių mišinį.
- Kepkite ant keptuvės aliejuje arba orkaitėje. Keptuvėje kepkite apie 2 minutes kiekvieną pusę ir po to po plius 4 dar kartą abi puses.
- Patiekite su daržovėmis ar keptomis bulvėmis, skanaus!