Charčio sriuba
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Charčio sriuba – gruzinų virtuvės pasididžiavimas. Labai gaila, kad kadaise sovietinės valgyklos buvo gerokai sugadinusios šio patiekalo reputaciją.
Ingredientai
- Jautiena 500 g
- Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Svogūnas 3 vnt
- Česnakų skiltelės 3 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Slyvos 2 vnt
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Čili pipiro milteliai Pagal skonį
- Lauro lapai Pagal skonį
- Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Mėsą susmulkinkite ir užpylę vandeniu virkite ant silpnos kaistros, kol mėsa suminkštės. Atsiradus putoms jas nugriebkite.
- Truputį riebalų, kuriuos bugriebėte nuo sriubos viršaus, sumaišykite su pomidorų pasta (arba smulkiai pjaustytais pomidorais).
- Sultiniai užvirus suberkite mirkytus ryžius, smulkintus svogūnus, lauro lapelį ir graikinius riešutus. Į pabaigą sudėkite pomidorų tyrę, žalumynus ir česnaką. Paskaninkite druska, pipirais, kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.