Sausainiai "sveikuoliai"
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Sveikuoliškų sausainių receptas
Ingredientai
- Avižų dribsniai 200 g
- Margarinas 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus Pagal skonį
- Miltai Pagal skonį
- Graikiniai riešutai Pagal skonį
- Lazdyno riešutai Pagal skonį
- Saulėgrąžos Pagal skonį
Eiga
- Ištirpdytą margariną arba sviestą sumaišyti su avižiniais dribsniais.
- Atskirame dubenyje išplakti kiaušinį su cukrumi.
- Sodą nugesinti su actu.
- Kiaušinio ir cukraus mišinį bei gesintą sodą dėti į avižinių dribsnių masę, gerai išmaišyti. Pilti miltus ir džiovintus vaisius ar riešutus, viską vėl gerai išmaišyti. Supylus saussu produktus tešla pasirodė per sausa, tai pridėjau dar vieną kiaušinį.
- Sausainius formuoti norimo dydžio (kepdami šiek tiek pakyla) ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15-20min.