Plikyta velykinė boba
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Tradicinis Velykų patiekalas - Velykų boba.
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Mielės 50 g
- Kiaušinio trynys 7 vnt
- Sviestas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Šilauogės 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušinio baltymas 2 vnt
- Cukrus 300 g
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pirmiausiai užplikomi miltai: tuo tikslu 1 stiklinė miltų dubenyje, kur bus gaminama visa tešla išsijojama 1 stiklinė miltų, kurie užpilami, pastoviai maišant mediniu šaukštu, 1 stikline verdančio pieno.
- Masė gerai išplakama, ir jau į ataušusią, supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės.
- Dar kartą viskas gerai išplakama ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
- Į pakilusią tešlą sudedami iki baltumo išsukti tryniai su cukrumi, sudedami likę miltai (jei tešla per skysta , miltų galima dėti ir daugiau), supilamas išlydytas ir pravėsintas sviestas.
- Tešla dar kartą gerai išplakama ir kildinama.
- Į antrąkart pakilusią masę sudedamos nuplautos ir nusausintos bei miltuose pavoliotos džiovintos šilauogės, vanilinas ir sukrečiama į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kiauravidurę keksinę formą.
- Į ją tešlos pripilama ne daugiau kaip 1/3 tūrio, kad iškilusi kepama neišbėgtų.
- Forma su tešla paskutinį kart kildinama apie 0,5 val.
- Kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.
- Iškepusi ir atvėsinta “boba” išimama iš formos ir apliejama glajumi, kuris pagaminamas kiaušinių baltymus sukant su miltiniu cukrumi. Glajaus skonį pagerina citrinos rūgštis ir šilauogių sirupas.