Plikyta velykinė boba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Tradicinis Velykų patiekalas - Velykų boba.

Ingredientai

  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Mielės 50 g
  • Kiaušinio trynys 7 vnt
  • Sviestas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Šilauogės 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinio baltymas 2 vnt
  • Cukrus 300 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pirmiausiai užplikomi miltai: tuo tikslu 1 stiklinė miltų dubenyje, kur bus gaminama visa tešla išsijojama 1 stiklinė miltų, kurie užpilami, pastoviai maišant mediniu šaukštu, 1 stikline verdančio pieno.
  2. Masė gerai išplakama, ir jau į ataušusią, supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės.
  3. Dar kartą viskas gerai išplakama ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
  4. Į pakilusią tešlą sudedami iki baltumo išsukti tryniai su cukrumi, sudedami likę miltai (jei tešla per skysta , miltų galima dėti ir daugiau), supilamas išlydytas ir pravėsintas sviestas.
  5. Tešla dar kartą gerai išplakama ir kildinama.
  6. Į antrąkart pakilusią masę sudedamos nuplautos ir nusausintos bei miltuose pavoliotos džiovintos šilauogės, vanilinas ir sukrečiama į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kiauravidurę keksinę formą.
  7. Į ją tešlos pripilama ne daugiau kaip 1/3 tūrio, kad iškilusi kepama neišbėgtų.
  8. Forma su tešla paskutinį kart kildinama apie 0,5 val.
  9. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.
  10. Iškepusi ir atvėsinta “boba” išimama iš formos ir apliejama glajumi, kuris pagaminamas kiaušinių baltymus sukant su miltiniu cukrumi. Glajaus skonį pagerina citrinos rūgštis ir šilauogių sirupas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!