Mielinis pyragas su obuoliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Pienas 250 ml
- Sausos mielės 11 g
- Cukrus 100 g
- Sviestas 100 g
- Druska Pagal skonį
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Obuoliai 4 vnt
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinė 4 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pašildytame piene ištirpinti sviestą, suberti cukrų, supilti 2 išplaktus trynius, vanilę. Suberti miltus ir sausas mieles bei užminkyti tešlą. Tešlą pakildinti, naujai perminkyti ir dar kartą pakildinus formuoti kepinį.
- 30 cm skersmens skardoje suformuoti dubenėlį, sudėti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, pabarstyti cinamonu ir užpilti plakiniu iš 4 trynių ir grietinės.
- Pyragą kepti pusvalandį 230’C karštumo orkaitėje. Ištrauktą apibarstyti cukraus pudra.