Keksiukų ir tortų dekoravimas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Kesiukų dekoravimas. Galita naudotis šiuo receptu ir gaminti įvarias gėlytes ar kitokius papuošimus keksiukams ar tortams puošti.
Ingredientai
- Cukraus pudra 350 g
- Vanduo 3 šaukštas (-ai)
- Želatina 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pirmiausia išbrinkinkite želatiną vandenyje. Dėkite 3 šaukštus vandens ir vieną šauktą želatinos. Naudokite 1 šaukštą želatinos ir 3 šaukštus vandens, bei apie 300 g cukraus pudros.
- Nepabijokite įdėti daugiau želatinos, vandens visada galėsite įpilti dar, priklausomai, kiek norite pagaminti papuošimų. Palikite želatiną brinkti 5 minutes.
- Po 5 minučių želatiną pašildykite, šildykite tol, kol ji taps vientisa mase. Bet neperkaitinkite, nereikia, kad želatina užvirtų.
- Į ištirpintą želatiną po truputį dėkite cukraus pudrą, maišykite. Dėkite tiek, kol taps sunku maišyti.
- Kuomet masė tampa standi, sutepkite savo rankas sviestu ir ją pradėkite minkyti rankomis, vis įdedami cukraus pudros. Tepkite savo rankas kelis kartus, sviestas pagerins tešlos tamprumą.
- Iškočiokite tešlą ir su formelėmis išsikirpkite norimas ir suformuokite formeles.
- Palikite formeles išdžiūti ant kokio plokščio indo. Pabarstykite cukrumi Prireiks maždaug pusdienio džiovinimui, todėl pasiruoškite papuošimus iš anksto.
- Jeigu norite blizgančių papuošimų ar juos sulipdyti vienus su kitais, aptepkite juos kiaušinio baltymu.
- Norint gauti skirtingų spalvų papuošimus, tiesiog kiekvieną papuošimą mirkykite į vandenį su maistiniais dažais.