Keksiukų ir tortų dekoravimas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Kesiukų dekoravimas. Galita naudotis šiuo receptu ir gaminti įvarias gėlytes ar kitokius papuošimus keksiukams ar tortams puošti.

Ingredientai

  • Cukraus pudra 350 g
  • Vanduo 3 šaukštas (-ai)
  • Želatina 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pirmiausia išbrinkinkite želatiną vandenyje. Dėkite 3 šaukštus vandens ir vieną šauktą želatinos. Naudokite 1 šaukštą želatinos ir 3 šaukštus vandens, bei apie 300 g cukraus pudros.
  2. Nepabijokite įdėti daugiau želatinos, vandens visada galėsite įpilti dar, priklausomai, kiek norite pagaminti papuošimų. Palikite želatiną brinkti 5 minutes.
  3. Po 5 minučių želatiną pašildykite, šildykite tol, kol ji taps vientisa mase. Bet neperkaitinkite, nereikia, kad želatina užvirtų.
  4. Į ištirpintą želatiną po truputį dėkite cukraus pudrą, maišykite. Dėkite tiek, kol taps sunku maišyti.
  5. Kuomet masė tampa standi, sutepkite savo rankas sviestu ir ją pradėkite minkyti rankomis, vis įdedami cukraus pudros. Tepkite savo rankas kelis kartus, sviestas pagerins tešlos tamprumą.
  6. Iškočiokite tešlą ir su formelėmis išsikirpkite norimas ir suformuokite formeles.
  7. Palikite formeles išdžiūti ant kokio plokščio indo. Pabarstykite cukrumi Prireiks maždaug pusdienio džiovinimui, todėl pasiruoškite papuošimus iš anksto.
  8. Jeigu norite blizgančių papuošimų ar juos sulipdyti vienus su kitais, aptepkite juos kiaušinio baltymu.
  9. Norint gauti skirtingų spalvų papuošimus, tiesiog kiekvieną papuošimą mirkykite į vandenį su maistiniais dažais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!