Spurgos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Gardžiai apskrudusios iš išorės, aukso geltonumo viduje – šios spurgos pagaminamos akimirksniu ir nepakeičiamos tuomet, kai skanaus norisi tuoj pat ir neatidėliotinai...
Ingredientai
- Varškė 500 g
- Miltai 250 g
- Cukrus 150 g
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Vanilės ekstraktas 3 ml
- Druska Pagal skonį
- Ciberžolė Pagal skonį
- Cukraus pudra Pagal skonį
- Aliejus augalinis Pagal skonį
Eiga
- Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus.
- Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą. Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms.
- Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje.
- Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.