Spurgos

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gardžiai apskrudusios iš išorės, aukso geltonumo viduje – šios spurgos pagaminamos akimirksniu ir nepakeičiamos tuomet, kai skanaus norisi tuoj pat ir neatidėliotinai...

Ingredientai

  • Varškė 500 g
  • Miltai 250 g
  • Cukrus 150 g
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Vanilės ekstraktas 3 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Ciberžolė Pagal skonį
  • Cukraus pudra Pagal skonį
  • Aliejus augalinis Pagal skonį

Eiga

  1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus.
  2. Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą. Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms.
  3. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje.
  4. Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!