Čili sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai skani aštri mėsos sriuba su pupelėmis :)
Ingredientai
- Jautienos faršas 200 g
- Konservuotos pupelės 1 skardinė (-ės)
- Krapai Pagal skonį
- Čederio sūris 50 g
- Konservuoti pomidorai 1 skardinė (-ės)
- Čili pipiras Pagal skonį
- Pomidorų padažas 3 šaukštas (-ai)
- Batonas 4 riekė (-ės)
- Sviestas 30 g
- Česnakai 7 skiltelė (-ės)
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Svogūnas 1 vnt
Eiga
- Nedideliame kiekyje aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką.
- Kol kepa svogūnai paruošiame žolelių sviestą batonui. Kambario temperatūros sviestą išsukame su smulkintais krapais, svogūnų laiškaus, česnakais. Šia mase sriubai baigiant virti, tepsime batono riekes ir kepsime orkaitėje.
- Į pakepintą svogūną ir česnaką sudedame faršą ir pakepame kol gražiai paruduos.
- Į faršo masę dedame smulkintą čili pipirą. Šiek tiek pakepus dedame smulkintus konservuotus pomidorus ir tris šaukštus pomidorų padažo. Viskam pasitroškinus, pertriname blenderiu.
- Sudedame konservuotas karališkas pupeles, įdedame druskos ir maltų pipirų jei reikia pagal skonį. Verdame dar apie 15 min.
- Pakepiname batoną su žolelių sviestu kol taps traškus.
- Patiekiant sriubą pabarstome tarkuotu čederio (galima ir fermentiniu) sūriu.
- P.S. Sriubą galima skiesti vandeniu verdant, kad nebūtų tokia tiršta kaip troškinys.