Braškiniai ledai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Kaip gi šis pavasaris be braškių ir be braškinių ledų?

Ingredientai

  • Braškės 450 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 160 g
  • Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Grietinėlė 250 ml

Eiga

  1. Braškes sudedu į indą aukštomis sienelėmis, suberiu 100 g cukraus (smulkaus), įlašinu 1 arb.š. žalios citrinos sulčių, supilu 50 ml grietinėlės ir smulkintuvo pagalba viską sutrinu iki vientisos masės (tiesiog, kad braškės nebūtų stambiais gabalais ir kad ištirptų cukrus)
  2. Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku su likusiu cukrumi (60g) iki baltos purios masės, ją supilu į sutrintas braškes ir gerai išmaišau.
  3. Likusią grietinėlę išplaku iki standžios masės, ir ją įmaišau į trynių-braškių masę, į kurią atsargiai įmaišau ir baltymus, išplaktus atskirame inde iki standžių putų.
  4. Gautą braškinių ledų masę sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir paliektu sukti 30 minučių. Vėliau ledų masę perdedu į dėžutę ir palieku šalti kameroje ~ 3-4 val.
  5. Ledai gavosi gaivūs, labai kvepiantys braškėmis ir vasara ir dar spalva nuostabiai rožinė ,o skonis - braškės su lengva grietinėle.
  6. O jei nemėgstate žalių kiaušinių, tai tiesiog į indą sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir grietinėlę ir viską labai gerai sutrinkite ir išplakite, gerai atvėsinkite sudėkite masę į ledų aparatą bei pastatykite sukti 20 min.
  7. Išbandykite!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!