Braškiniai ledai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Kaip gi šis pavasaris be braškių ir be braškinių ledų?
Ingredientai
- Braškės 450 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 160 g
- Citrinų sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Grietinėlė 250 ml
Eiga
- Braškes sudedu į indą aukštomis sienelėmis, suberiu 100 g cukraus (smulkaus), įlašinu 1 arb.š. žalios citrinos sulčių, supilu 50 ml grietinėlės ir smulkintuvo pagalba viską sutrinu iki vientisos masės (tiesiog, kad braškės nebūtų stambiais gabalais ir kad ištirptų cukrus)
- Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku su likusiu cukrumi (60g) iki baltos purios masės, ją supilu į sutrintas braškes ir gerai išmaišau.
- Likusią grietinėlę išplaku iki standžios masės, ir ją įmaišau į trynių-braškių masę, į kurią atsargiai įmaišau ir baltymus, išplaktus atskirame inde iki standžių putų.
- Gautą braškinių ledų masę sukrečiu į ledų gaminimo aparatą ir paliektu sukti 30 minučių. Vėliau ledų masę perdedu į dėžutę ir palieku šalti kameroje ~ 3-4 val.
- Ledai gavosi gaivūs, labai kvepiantys braškėmis ir vasara ir dar spalva nuostabiai rožinė ,o skonis - braškės su lengva grietinėle.
- O jei nemėgstate žalių kiaušinių, tai tiesiog į indą sudėkite braškes, cukrų, citrinos sultis ir grietinėlę ir viską labai gerai sutrinkite ir išplakite, gerai atvėsinkite sudėkite masę į ledų aparatą bei pastatykite sukti 20 min.
- Išbandykite!