Žuvies sūris
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Žuvis 1 kg
- Kiaušiniai 4 vnt
- Batonas 4 riekė (-ės)
- Pienas Pagal skonį
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Svogūno roputės 2 vnt
- Kmynai 1 šaukštas (-ai)
- Lauro lapai 2 vnt
- Morkos 1 vnt
- Juodieji pipirai 3 vnt
- Kvapieji pipirai 3 vnt
- Petražolės Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Žuvį išdarinėti, o jos mėsą sukapoti. Į masę sudėti mirkytą batoną, sviestą, smulkiai supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, stambia trintuve tarkuotą morką, suberti kmynus, pipirus, įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Jei masė kietoka, įpilti pieno.
- Išminkytą masę sukrėsti į drėgną sūrmaišį, užrišti ir dėti į didelį puodą su sūdytu bei prieskoniais pagardintu vandeniu. Staigiai užvirus, kaitrą sumažinti. Ant silpnos kaitros virti 30-40 min.
- Išvirusį sūrį ištraukti iš sultinio, atvėsinti ir keletą valandų laikyti paslėgtą. Po to atsargiai išimti, padėti į lėkštę arba ant lentelės. Puošti citrina, žalumyninėmis daržovėmis. Toks žuvies sūris tiks ir Kalėdų švenčių stalui