Žuvies sūris

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 25, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Batonas 4 riekė (-ės)
  • Pienas Pagal skonį
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Kmynai 1 šaukštas (-ai)
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Juodieji pipirai 3 vnt
  • Kvapieji pipirai 3 vnt
  • Petražolės Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Žuvį išdarinėti, o jos mėsą sukapoti. Į masę sudėti mirkytą batoną, sviestą, smulkiai supjaustytus ir svieste pakepintus svogūnus, stambia trintuve tarkuotą morką, suberti kmynus, pipirus, įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Jei masė kietoka, įpilti pieno.
  2. Išminkytą masę sukrėsti į drėgną sūrmaišį, užrišti ir dėti į didelį puodą su sūdytu bei prieskoniais pagardintu vandeniu. Staigiai užvirus, kaitrą sumažinti. Ant silpnos kaitros virti 30-40 min.
  3. Išvirusį sūrį ištraukti iš sultinio, atvėsinti ir keletą valandų laikyti paslėgtą. Po to atsargiai išimti, padėti į lėkštę arba ant lentelės. Puošti citrina, žalumyninėmis daržovėmis. Toks žuvies sūris tiks ir Kalėdų švenčių stalui

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!