Žirnienė

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Žirniai 1 stiklinė (-ės)
  • Morkos 1 vnt
  • Poras 1 vnt
  • Petražolių šaknys 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Krapai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Vanduo 2 l

Eiga

  1. Žirnius užmerkti iš vakaro, kad išbrinktų, po to išvirti ir pertrinti per sietelį. Ant keptuvės įkaitintame aliejuje (ne pasninko metu galima svieste) pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytas morkas ir petražolių šaknis. Kai daržovės gražiai apkepa, ant jų pastoviai maišant suberti miltus.
  2. Viską sudėti į puodą su pertrintais žirniais. Atskiestą žirnių nuoviru ir vandeniu masę dar kiek pavirti, kol žirnienė sutirštėja. Baigiant virti įdėti druskos ir pagardinti pipirais.
  3. Prieš patiekiant, į lėkštę įdėti po rūkytos žuvies gabalėlį. Puošti petražolių lapeliais. Prie žirnienės galima patiekti ir orkaitėje ar skrudintuvėje padžiovinto batono riekelių, o ne pasninko metu – su sviestu ir fermentiniu sūriu apkeptų džiūvėsėlių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!