Vegetariška avinžirnių sriuba su ropėmis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Užkietėjusiems vegetarams.
Ingredientai
- Kuminas 1 šaukštas (-ai)
- Avinžirniai 400 g
- Karis 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Raudonoji paprika 1 vnt
- Ropė 1 vnt
- Kukurūzai 1 stiklinė (-ės)
- Pomidorų padažas 200 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Susmulkinkite česnakus ir svogūnus, nuskuskite ropę ir supjaustykite į kubelius kartu su paprika.
- Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sumeskite svogūnus, česnakus, kuminą ir kario miltelius; maišydami virinkite kol svogūnai taps permatomi. Sumeskite avinžirnius, paprikos ir ropės kubelius, kukurūzus ir pomidorų padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais; sumaišykite. Viską užvirinkite ant vidutinės ugnies ir tuomet sumažinę ugnį uždenkite ir leiskite iš lėto virti kol daržovės suminkštės, 1-2 valandas.