Varškės ir obuolių užkepėlė

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 19, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Puikus lengvas desertas, kurį pasigaminti neužtruksite ilgai, o rezultatas pranoks lūkesčius.

Ingredientai

  • Obuoliai 2 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 4 šaukštas (-ai)
  • Varškė 250 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Grietinė 5 šaukštas (-ai)
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Obuolius nuplauti, nulupti luobeles, supjaustyti skiltelėmis. Apkepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Apibarstyti 1 šaukštu cukraus. Vieną pusę apkepti 5 minutes, kitą 3 minutes;
  2. Varškę pertrinti, įmušti kiaušinį, išmaišyti. Sudėti apkepintus obuolius ir vėl išmaišyti.
  3. Į dubenį suberti 3 šaukštus cukraus, druską, grietinę, kepimo miltelius, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  4. Kepimo indą ištepti sviestu, iškloti tešlą, supilti varškę su obuoliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!