Varškės ir obuolių užkepėlė
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Puikus lengvas desertas, kurį pasigaminti neužtruksite ilgai, o rezultatas pranoks lūkesčius.
Ingredientai
- Obuoliai 2 vnt
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 4 šaukštas (-ai)
- Varškė 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Grietinė 5 šaukštas (-ai)
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Obuolius nuplauti, nulupti luobeles, supjaustyti skiltelėmis. Apkepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Apibarstyti 1 šaukštu cukraus. Vieną pusę apkepti 5 minutes, kitą 3 minutes;
- Varškę pertrinti, įmušti kiaušinį, išmaišyti. Sudėti apkepintus obuolius ir vėl išmaišyti.
- Į dubenį suberti 3 šaukštus cukraus, druską, grietinę, kepimo miltelius, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
- Kepimo indą ištepti sviestu, iškloti tešlą, supilti varškę su obuoliais.