Trintų daržovių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Salierai 1 vnt
  • Morkos 3 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Krapai 5 g
  • Petražolės 5 g
  • Muškatas 1 vnt
  • Lydytas sūrelis 1 šaukštas (-ai)
  • Permazano sūris 20 g
  • Grietinėlė Pagal skonį

Eiga

  1. Svogūnus susmulkinau ir pakepinau aliejuje su sviesteliu, vieną morką smulkiai sutarkavau ir nusiunčiau svogūnams į kompaniją. Kitas dvi negailestingai supjausčiau ir įmečiau į puodą su vandeniu, užkaičiau. Ten pat nukeliavo salierai bei ryšulėlis šviežių žolelių: krapai, petražolės, gelsvė. Kai apkepė svogūnas su morka, sumečiau juos į puodą. Visi linksmai virė ir minkštėjo. Subėriau Sabji masalos pusę arbatinio šauktelio bei įtarkavau muškato riešuto. Kai daržovės suminkštėjo, visą sriubytę pertryniau. Užkaičiau, kliustelėjau dar vandens, įbėriau porą arbatinių šaukštelių šviežių krapų, pilną šaukštą lydyto sūrelio, truputį tarkuoto parmezano, ketvirtį stiklinės grietinėlės. Dar druska ir pipirai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!