Trinta cukinijų, žirnelių, pelėsinio sūrio sriuba
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakai 3 skiltelė (-ės)
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Cukinija 1 kg
- Žirniai 250 g
- Sultinys Pagal skonį
- Pelėsinis sūris 50 g
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
Eiga
- Į įkaitintą aliejų sudėti smulkintą svogūną, apkepti. Sudėti smulkintus česnakus, kepti apie 2 min., sudėti kubeliais pjaustytas cukinijas, suberti žirnelius ir apkepti, kol daržovės įgaus kiek rusvą atspalvį. Supilti sultinį, pagardinti druska bei pipirais ir virti apie 10 min., kol cukinijos galutinai suminkštės.
- Viską supilti į trintuvą ir sutrinti iki vienalytės masės.
- Masę perpilti atgal į puodą ir kaitinant sutrupinti pelėsinį sūrį ir maišyti, kad jis ištirptų.
- Patiekti su grietine/grietinėle ir pabarsčius pelėsiniu sūriu.