Trinta cukinijų, žirnelių, pelėsinio sūrio sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakai 3 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • Cukinija 1 kg
  • Žirniai 250 g
  • Sultinys Pagal skonį
  • Pelėsinis sūris 50 g
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Į įkaitintą aliejų sudėti smulkintą svogūną, apkepti. Sudėti smulkintus česnakus, kepti apie 2 min., sudėti kubeliais pjaustytas cukinijas, suberti žirnelius ir apkepti, kol daržovės įgaus kiek rusvą atspalvį. Supilti sultinį, pagardinti druska bei pipirais ir virti apie 10 min., kol cukinijos galutinai suminkštės.
  2. Viską supilti į trintuvą ir sutrinti iki vienalytės masės.
  3. Masę perpilti atgal į puodą ir kaitinant sutrupinti pelėsinį sūrį ir maišyti, kad jis ištirptų.
  4. Patiekti su grietine/grietinėle ir pabarsčius pelėsiniu sūriu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!