Trijų ingredientų uogienės

Šefo receptai
Įkėlė: Rug 7, 2018
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Vienas uogienių ruošimo būdas, kuris tinks įvairioms uogoms - braškėms, avietėms, mėlynėms, gervuogėms, šilauogėms, gervuogėms, agrastams.

Ingredientai

  • Uogos 1.5 kg
  • Cukrus 640 g
  • Citrina 1 vnt
  • Papildomi prieskoniai (neprivaloma) Pagal skonį

Eiga

  1. Paruoškite uogas - nuplaukite šiltu vandeniu, nuimkite lapelius. Jeigu tai braškės - išimkite kotelį ir nuspjaustykite ketvirčiais.
  2. Uogas, cukrų, citrinos žievelę ir sultis sumaišykite dideliame puode ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Vėliau kaitrą padidinkite iki kol uogienė užvirs.
  3. Suminkštėjusias uogas sutrinkite su bulvių trintuve, kad išsiskirtų daugiau sulčių ir uogienė taptų vientisa. Toliau kaitinkite mišinį, dažnai maišykite. Virdamas mišinys išsiplės, suputuos ir vėl susitrauks. Uogienę virkite, kol jos konsistecija sutirštės ir taps panaši į verdančią lavą (apie 105 C matuojant saldainių termometru).
  4. Tokią uogienę galima laikyti sandariuose indeliuose šaldytuve apie 2 mėnesius, o užšaldytą apie 6 mėnesius. Užkonservavus vandens metodu stiklainiuose, galima uogienę laikyti kambario temperatūroje iki 1 metų.
  5. Norintiems įdomensių uogienės skonių rekomenduoju įdėti papildomų prieskonių / priedų. Tai gali būti: > 3 šaukštai balzaminio acto; > 1-3 sumaltus jalapeno pipirus (su sėklytėmis bus žymiai aštriau, be jų - švelniau); > vanilės ankštis (įdėti verdant uogienę, o prieš sudedant į indelius - išimti); > 10 žalių čiobrelio šakelių (išimti prieš sudedant į indelius); > 2-4 šaukštai šviežiai malto imbiero; > 1-2 šaukštelius cinamono.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!