Sausainiai "sveikuoliai"

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Sveikuoliškų sausainių receptas

Ingredientai

  • Avižų dribsniai 200 g
  • Margarinas 100 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Actas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Graikiniai riešutai Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį
  • Saulėgrąžos Pagal skonį

Eiga

  1. Ištirpdytą margariną arba sviestą sumaišyti su avižiniais dribsniais.
  2. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinį su cukrumi.
  3. Sodą nugesinti su actu.
  4. Kiaušinio ir cukraus mišinį bei gesintą sodą dėti į avižinių dribsnių masę, gerai išmaišyti. Pilti miltus ir džiovintus vaisius ar riešutus, viską vėl gerai išmaišyti. Supylus saussu produktus tešla pasirodė per sausa, tai pridėjau dar vieną kiaušinį.
  5. Sausainius formuoti norimo dydžio (kepdami šiek tiek pakyla) ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15-20min.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!