Šalta aviečių, serbentų, braškių arba žemuogių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 19, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Vasariškas receptas tikrąja to žodžio prasme!

Ingredientai

  • Braškės 2 l
  • Cukrus 300 g
  • Grietinė 1 l

Eiga

  1. Uogas pertrinti per tankų sietą, suberti 300 g arba daugiau cukraus, supilti grietinę ir pastatyti į šaldytuvą (hm... ar tikrai XIX a. žmonės turėjo šaldytuvus? Čia jau gal vertėja papokštavo), kad atvėstų; įberti truputį sveikų uogų ir patiekti su morengais.
  2. Į šią sriubą galima įpilti 0,5 stiklinės vyno, prieš tai jį užvirus su cukrumi, sumaišius su sultimis ir atšaldžius.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!