Ryžių pudingas su šokoladu ir apelsinais
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Pienas 875 ml
- Cinamono lazdelės 2 vnt
- Vanilės lazdelė 2 vnt
- Cukrus 75 g
- Apvalieji ryžiai 200 g
- Juodasis šokoladas 120 g
- Apelsinų žievelės Pagal skonį
Eiga
- Ryžius 10 min mirkyti vandenyje, nukošti.
- Pieną, cinamoną, vanilę kaitinti apie 30 min., kol kvapai susigers. Sudėti cukrų, ištirpinti, pieną perkošti.
- Pieną vėl kaitinti, sudėti ryžius ir virti apie 30 min, kol ryžiai išvirs.
- Patiekiant apibarstyti tarkuotu šokoladu ir apelsino žievele.